«Νους υγιής εν σώματι υγιεί!»

Όλοι οι άνθρωποι, σήμερα, σκέφτονται πάρα πολύ. Σκέφτονται συνέχεια. Ο νους γεμάτος φοβίες, ανασφάλειες, ανησυχίες, προβληματισμούς. Το «σκέφτομαι, άρα υπάρχω» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Τι βάσανο να μην μπορείς να ηρεμήσεις ποτέ! Να αποστασιοποιηθείς από την άρρωστη σκέψη σου και να βρεις την ψυχική γαλήνη, παρατηρώντας τη σκέψη σου να τρέχει συνεχώς.

Όσο κινείσαι μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα, κυνηγώντας απατηλούς και ματαιόδοξους στόχους, όσο συνεχίζεις να προσθέτεις υποχρεώσεις στην καθημερινότητα σου και όσο οι ανικανοποίητες επιθυμίες σου αυξάνονται, τόσο περισσότερο θα απομακρύνεσαι από την πηγή της ευτυχίας και της γαλήνης που βρίσκεται πάντα μέσα σου. Η ψυχή δεν επιθυμεί ΠΟΤΕ τίποτα. Είναι από μόνη της πλήρης και ευτυχισμένη.

Ο νους σου σε αρρωσταίνει. Ο σκεπτόμενος νους δημιουργεί, συνεχώς, φοβίες και στρες. Σου στερεί τον αυθορμητισμό, την παιδικότητα και την ξεγνοιασιά.

Εγώ είμαι οπαδός του «ζω, άρα δε σκέφτομαι».

Δεν περιμένω να βγω στη σύνταξη, για να αρχίσω να κάνω όσα μου αρέσουν.

Δεν περιμένω να αρρωστήσω, για να μάθω πώς να γιατρεύομαι.

Δεν περιμένω να μεγαλώσουν τα παιδιά μου, για να αρχίσω να προσέχω τον εαυτό μου.

Δεν περιμένω να απολυθώ, για να βρω μια δουλειά που δεν είναι δουλεία.

Δεν περιμένω να καταρρεύσει η οικονομία, για να αποφασίσω να γίνω αυτάρκης.

Δεν αναμένω τις διακοπές, για να ξεκουραστώ.

Δεν περιμένω το Σαββατοκύριακο, για να γυμναστώ.

Δεν περιμένω πότε θα έχω χρήματα, για να αρχίσω να ζω.

Και τέλος, δεν ξοδεύω το πολύτιμο δώρο της ζωής που μου χαρίστηκε, για να μην είμαι «εγώ».

Δε μου περισσεύει χρόνος, για να σπαταλάω τη ζωή μου σε ανούσιες συζητήσεις, σε βαμπιρικές συναναστροφές, σε αρρωστημένες σκέψεις και σε ψυχοφθόρες εργασίες.

Η ζωή σου, η ζωή μου, η ζωή μας είναι πολύτιμη. Και μας χαρίστηκε, για να την απολαμβάνουμε και όχι για να τη φιλοσοφούμε.

Η ψυχή μου είναι παιδική, ο νους μου είναι ανέμελος. Αφήνω τη ζωή να κυλάει και αποδέχομαι με ευχαρίστηση ό,τι αυτή μου φέρνει. Έκανα χρόνια να το πετύχω αυτό. Και αυτό είναι που επιθυμώ και για εσάς. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που δημιούργησα το προσωπικό μου site. Για να μοιραστώ τα όσα βιώνω.

Δε ζητάω, απαραίτητα, να τα «βροντήξεις όλα». Απλώς, σκέψου ότι δεν είναι όλα μαύρα και άραχνα. Απλώς, σκέψου ότι πάντα υπάρχει και η εναλλακτική λύση στα όσα βιώνεις. Όταν θα είσαι έτοιμος, θα σου φανερωθεί. Για να συμβεί, όμως, αυτή η «αφ – ύπνηση», θα πρέπει να καθαρίσεις πρώτα το ναό σου.


Δηλαδή, το άρρωστο και ταλαιπωρημένο σώμα σου. Αυτό απαιτεί 5 – 7 χρόνια, αξίζει, όμως, τον κόπο, γιατί, χωρίς υγεία, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ζήσεις ουσιαστικά. Τα επόμενα 50 χρόνια, ΜΟΝΟ 500.000.000 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας πρόκειται να ζήσουν (από τα 6.000.000.000 δισεκατομμύρια). Οι υπόλοιποι θα πεθάνουν χτυπημένοι από τις αρρώστιες του πολιτισμού.

Πίστεψε με! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Καθάρισε – εξάγνισε το σώμα σου, με αγνές και καθαρές τροφές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η γιόγκα, η προσευχή, ο διαλογισμός, τα χρήματα, τα φάρμακα και οι εγχειρήσεις δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν, εάν εσύ δε φροντίσεις πρώτα τη διατροφή σου.

Θεράπευσε πρώτα το σώμα σου. Αυτό, κατόπιν, θα θεραπεύσει το νου σου. Στη συνέχεια, ο γαλήνιος και υγιής νους θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς την πραγματική υπόστασή σου, που εκφράζεται μέσα από την παιδική σου ψυχή, και η οποία χαρακτηρίζεται ΜΟΝΟ από ΑΓΑΠΗ!

Σπάρτακος