Ρεφλεξολογία & Τοξικό Συναίσθημα

«Φροντίστε τα πόδια σας

Προσέξτε τι τρώτε

Φροντίστε καλύτερα την ζωή σας

Γιατί εσύ είσαι ο ΜΟΝΟΣ Υπεύθυνος!»

Διαβάζοντας το μπήκα σε σκέψεις και προσπάθησα να το αναλύσω, να το εξηγήσω. Αναρωτήθηκα το πώς και το γιατί ο σημερινός άνθρωπος, έχασε, ξέχασε το αληθινό νόημα της ύπαρξης του. Το πώς ξέχασε ότι εδώ ήρθε να αγαπήσει, να συμπονέσει, να προσφέρει, να συγχωρέσει!

Αρχαίοι μέθοδοι θεραπείας, αρχαίοι τρόποι διαβίωσης, ψυχαγωγίας• όλα ξεχάστηκαν και έδωσαν τόπο/ χώρο στην ολοένα εξελισσόμενη τεχνολογία. Μαζί με τις αξίες του, τις παραδόσεις του ο σημερινός άνθρωπος, έχασε το πιο βασικό. Του ποιος είναι; Που πάει; Γιατί υπάρχει; Και φυσικά έχασε την ψυχή του, τον εαυτό του. Κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να γνωρίζει, μα δεν μπορεί, δεν έχει χρόνο. Συνεχώς αυτό ακούει κανείς. Δεν έχω χρόνο, δεν έχω χρήματα, δεν, δεν...

Ανικανοποίητοι πόθοι, επιθυμίες. Στόχοι που επιτυγχάνονται, μα μέσα σε όλα αυτά πουθενά η ευτυχία. Πουθενά το εγώ, εσύ, εμείς. Απλά, το τίποτα. Τρέχουμε για το τίποτα. Αυτοκίνητα, περιουσία, χρήματα, δόξα, κ.α. Καλά όλα αυτά, αλλά η πραγματική ευτυχία που είναι; Το να είσαι χαρούμενος απλά και μόνο γιατί υπάρχεις, γιατί ζεις, γιατί κάνεις αυτά που σου αρέσουν, γιατί έχεις δίπλα σου αυτούς που αγαπάς, γιατί έχεις πίστη στον Δημιουργό, στην Συμπαντική Δύναμη, Ενέργεια.

Ένας πόνος, μια αρρώστια από πού; Γιατί σε μένα; Γιατί σε σένα;

Σκέψη – Συναίσθημα – Πόνος

Ένα τρίπτυχο που τα λέει όλα. Οι σκέψεις μας δημιουργούν τα συναισθήματα μας και αυτά στη συνέχεια εκφράζονται ως πόνος, ασθένεια στο σώμα.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα του Συναισθήματος, της Τροφής, της Ρεφλεξολογίας;

Μεγάλη! Η θεραπεία μέσω των χεριών, είναι τόσο παλιά, όσο είναι και οι ασθένειες και οι πόνοι. Μέσα από τη ρεφλεξολογία, έμαθα να αγγίζω, να ακουμπάω, να νοιώθω, να προσφέρω, να ακούω, να υπομένω, να συμπάσχω. Χωρίς να φοβάμαι, χωρίς να ανατριχιάζω. Χαλάρωσα εγώ η ίδια. Άφησα την τέχνη αυτή και τους ανθρώπους που την εξασκούν ή όχι, να με αγγίξουν και να τους αγγίξω. Αρχαία τέχνη, συναρπαστική ΜΟΝΟ με τα χέρια. Απίστευτο! Η μικρογραφία του σώματος μας, στα πέλματα μας. Αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει αγγίζοντας και τους άλλους. Άνθρωποι κλειστοί, ανοίγουν την καρδιά τους. Χαλαρώνουν, αφήνονται στα χέρια μου. Όλοι τους έχουν συναισθήματα πνιγμένα. Οι περισσότεροι ασθενούν.

Κανείς τους δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να γνωρίζει ότι υπαίτιος της κατάστασης του και της ασθένειας του δεν είναι άλλος, παρά μόνο ο ίδιος του ο εαυτός.

Εγκλωβίζει την αγάπη του, το φόβο του, ότι νοιώθει. Προσπαθεί το στρες, την κατάθλιψη, την ασθένεια όλα όσα των ταλαιπωρούν να τα αντιμετωπίζει μέσω διαφόρων έξεων. Μέσα από πάθη που μόνο τον βλάπτουν. Τρώει άτσαλα (ότι του σερβίρουν στο δρόμο), καπνίζει, πίνει αλκοόλ, αναπνέει ανθυγιεινό αέρα, δεν αθλείται, δεν ζει στη φύση (παρά ζει ανάμεσα σε πανύψηλα τσιμεντένια τοίχοι) και έχει καταντήσει το σώμα του, την ψυχή του και το νου του ένα κινούμενο γερασμένο, δίχως ζωτικότητα, πλάσμα του Θεού. Άραγε αυτό ήταν το όνειρο του θεού για τον άνθρωπο όταν τον δημιουργούσε; Μέσα στο σώμα του κυκλοφορούν ΜΟΝΟ τοξίνες, γεννήματα των επιβλαβών σκέψεων και στη συνέχεια συναισθημάτων. Συναισθήματα που καταλαγιάζουν μέσα από τροφές αμφιβόλου προελεύσεως και αξίας. Κατάντησε το σώμα του ένα χώρο απόθεσης βλαβερών χημικών συστατικών. Λειτουργεί σε όλα με λογική, εκτός από αυτό, το πιο ιερό, πράγμα που έχει, το σώμα του.

Συνέπεια όλων αυτών μπλοκαρίσματα, ενεργειακά. Από το συναίσθημα, τις σκέψεις και φυσικά από την αλόγιστη λήψη τροφής.

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια συμφωνία Δονήσεων. Τα εσωτερικά μας όργανα ενορχηστρώνουν την ενέργεια που χρειάζονται από τον ήλιο, τη γη και από τους πλανήτες. Όλα αυτά γίνονται για να μπορέσουν να δώσουν στο σώμα μας τη δύναμη της Ζωής. Η λέμφος και το αίμα μπορούν να ρέουν ελεύθερα ΜΟΝΟ μέσα σε ελεύθερα, ανεμπόδιστα κανάλια. Εάν τα κανάλια είναι μπλοκαρισμένα τότε αρρωσταίνουμε. Δεν είμαστε σε αρμονία με τους νόμους της Μητέρας Φύσης και του Πατέρα Ήλιου.

Ρεφλεξολογία, ένα άγγιγμα, μια ζωή. Η ρεφλεξολογία είναι ενέργεια, ροή. Δρα συνειδητά, όχι αυθαίρετα. Πηγαίνει βαθιά, στην αιτία, στην ουσία του προβλήματος. Το 1913 ο Dr. Fitzgerald έκανε την εξής τοποθέτηση: «εάν ο πόνος ή κάποια άλλη παθολογική κατάσταση αναφέρονται σε τμήματα απομακρυσμένα, δεν θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε αυτήν την πληγείσα περιοχή με την μεταχείριση αυτών των αναφερόμενων περιοχών;». Ο Dr. Fitzgerald, είχε απόλυτο δίκιο. Ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε ότι «υπάρχουν 10 αόρατες θεραπευτικές ζώνες οι οποίες διατρέχουν το σώμα από τα δάχτυλα του ποδιού και του χεριού προς το κεφάλι και αντίστροφα». Όπου ενεργοποιώντας ένα σημείο, αντανακλαστικό μέσα στη ζώνη, ενεργοποιούμε όλη τη ζώνη. Για παράδειγμα, αγγίζοντας υγιείς ιστούς δεν δημιουργούνται ασυνήθιστα συναισθήματα. Από την άλλη πλευρά, εάν εμείς πιέσουμε ενστικτωδώς μια πληγείσα περιοχή, τότε ο πόνος εξαφανίζεται μέσα από αυτήν την πίεση. Και εάν κάποιος υποφέρει από πονοκέφαλο, δεν σημαίνει ότι ο πονοκέφαλος έχει σχέση με το κεφάλι, αντιθέτως η αιτία του προβλήματος μπορεί να είναι το στομάχι ή το έντερο. Η πίεση την οποία ασκούμε στο αντανακλαστικό σημείο του πέλματος βοηθάει στην απεμπλοκή της μπλοκαρισμένης ενέργειας μέσα στις ζώνες. Η μπλοκαρισμένη ενέργεια δεν είναι τίποτε άλλο από συσσώρευση τοξινών. Απελευθερώνοντας την μπλοκαρισμένη ενέργεια αυξάνουμε τη νευρική και αιματική παροχή, έτσι ώστε να ανακουφίσουμε τη συμφόρηση στην αντίστοιχη περιοχή στην ίδια ζώνη.

Ακολουθώντας λοιπόν τα χνάρια του Dr. Fitzgerald, της Eunice Ingham και πολλών άλλων, οι οποίοι αφιέρωσαν την ζωή τους στη μελέτη της Ρεφλεξολογίας, καταφέραμε εμείς οι διάδοχοι τους να ανοίξουμε τα μπλοκαρισμένα κανάλια ενέργειας. Να χαλαρώσουμε το πολύ επιβαρυμένο ηλιακό πλέγμα. Να φέρουμε σε ισορροπία τις αναστατωμένες ορμόνες. Να ανεβάσουμε τη σεροτονίνη, την αδρεναλίνη, τις ενδορφίνες, κτλ. Να επέλθει μια γενικότερη ομοιόσταση στον οργανισμό. Οι άνθρωποι που συνεργάστηκα μαζί τους, αρχικά δεν είχαν διάθεση για αλλαγές. Στη συνέχεια όμως κάθε συνεδρία μαζί τους ήταν ένα άγγιγμα ψυχής. Άρχισαν να αγαπάνε αυτό που είχαν ήδη μέσα τους και αγαπώντας το, δεν θελαν άλλο να το τιμωρούν. Κατάλαβαν πως έπρεπε να το φροντίζουν. Έπρεπε να φροντίζουν το παιδί που είχαν μέσα τους. Συνειδητοποίησαν της Ύπαρξη τους, και έτσι η ενέργεια έρρεε μέσα από την αλλαγή των σκέψεων, των συναισθημάτων και φυσικά το πρώτο που έκαναν όλοι άρχισαν να σέβονται το σώμα τους. Και κάθε τι που έτρωγαν γινόταν συνειδητά. Η καλή διατροφή, η άθληση, τα νέα χόμπι, η αλλαγή της δουλειάς τους... όλα αυτά έγιναν μέσα σε βάθος χρόνου, σταδιακά. Η ρεφλεξολογία δρούσε σιγά, αργά. Τα κανάλια ενέργειας άνοιγαν, οι τοξίνες έφευγαν, οι νευρώνες χαλάρωναν, η δύναμη, η ευεξία, η εμπιστοσύνη και η αγάπη είχαν εισέλθει στη ζωή τους.

Η ρεφλεξολογία βοηθάει πολύ, σε πόνους της μέσης & της πλάτης, στη Δυσκοιλιότητα, στον πονόδοντο, στην νευρική ένταση, στην υπερλειτουργία των νεφρών, της χοληδόχου κύστης, σε προβλήματα που οφείλονται στην υπερβολική λήψη φαγητού και γενικά σε όλες τις ασθένειες.

Η ίδια εγώ, η Διονυσία. Υπήρξα άτομο με Διατροφικές διαταραχές. Πλέον είμαι Υπέρ της υγιεινής, παραδοσιακής και καθαρής τροφής. Πίστευα ότι όλα μπορούσαν να επιτευχθούν μόνο μέσω της υγιεινής και αλκαλικής διατροφής. Μα έκανα λάθος.

Γνώρισα τη ρεφλεξολογία και άλλαξε η ζωή μου. Κατά τη συνεδρία, μέσω της σιωπής, της συγκέντρωσης στην τέχνη μου και μέσω του ενστίκτου αφέθηκα στο άγγιγμα και γνώρισα κομμάτια του εαυτού μου. Άρχισα να καταλαβαίνω γιατί όλα αυτά. Γιατί απλά, δεν ζούσα στο παρόν, ζούσα στο παρελθόν και σε ένα αβέβαιο μέλλον.

Η ρεφλεξολογία με βοήθησε να καταλάβω ότι τα πάντα είναι ενέργεια. Ότι το σώμα χρειάζεται την υγιεινή τροφή, την άθληση, μα και τη ρεφλεξολογία για αποβολή, ηρεμία, τακτοποίηση και ψυχική γαλήνη (καλή παρέα, φύση, κ.α.).

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι η Ρεφλεξολογία δεν είναι απλά πίεση σε κάποιο σημείο αλλά πραγματικά μια έκφραση. Μια έκφραση Αγάπης.

Τουλαντά Διονυσία

Ρεφλεξολόγος