Σκληρή προπόνηση

Η μεγαλύτερη πρόκληση, για να δοκιμαστούν οι ψυχικές δυνάμεις ενός αθλητή ή αθλούμενου, είναι η δοκιμασία της σκληρής προπόνησης. Εάν έχεις «κότσια» και ισχυρό χαρακτήρα με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα τη θέληση, τότε αυτού του είδους η προπόνηση αποτελεί ένα αξιόλογο κριτήριο – τεστ για εσένα προσωπικά.

Εάν ο στόχος σου είναι η επίτευξη ορατών αποτελεσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι θα πρέπει να καταβάλεις σχεδόν το μέγιστο των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων σου. Κάνοντας σκληρή προπόνηση θα συνειδητοποιήσεις ποια είναι τα όρια σου, ποιες οι πραγματικές δυνατότητες σου, αλλά και πόσο, πραγματικά, επιθυμείς το τελικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις ναυτία, ζαλάδες, μυϊκό κάματο και δυσφορία από τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος.

Για να κάνεις σκληρή προπόνηση θα πρέπει να σε χαρακτηρίζει σιδερένια πειθαρχία, ισχυρή θέληση, τιτάνια υπομονή, γαϊδουρινή επιμονή και, κυρίως, ένα ισχυρό κίνητρο μεταμόρφωσης.

Η σκληρή προπόνηση θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για σένα, έτσι που να μην μπορείς να διανοηθείς ότι θα μπορούσες να την εγκαταλείψεις. Θα πρέπει να καταντήσεις ένας εθισμένος σκληροπυρηνικός ασκούμενος.

Η σκληρή προπόνηση θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις γιατί, μέχρι τώρα, δεν είχες τα αποτελέσματα, παρόλη την πολυετή συνεχόμενη προσπάθεια σου. Θα καταλάβεις τι εννοώ, όταν λέω ότι η πλειοψηφία των ασκούμενων στα γυμναστήρια «χάνουν» την ώρα τους άσκοπα.

Μπορεί να δίνεις μεγάλη έμφαση και προσοχή στη διατροφή σου. Μπορεί να φροντίζεις για την τέλεια αποκατάσταση σου με άφθονη ξεκούραση και ύπνο, αλλά, εάν δε γυμνάζεσαι σκληρά και έξυπνα, αγνοείς το πιο σημαντικό συστατικό στο τρίπτυχο της επιτυχίας.

  • Σκληρή προπόνηση σημαίνει έξυπνη και σύντομη προπόνηση.
  • Σημαίνει επιλογή των καλύτερων πολυαρθρικών ασκήσεων με βάση το δικό σου σωματότυπο, το φύλο και την ηλικία σου.
  • Σημαίνει τέλεια τεχνική εκτέλεση όλων των επιλεγμένων ασκήσεων.
  • Σκληρή προπόνηση σημαίνει συνεχή προοδευτική επιβάρυνση.
  • Σημαίνει «λίγο παραπάνω» κάθε φορά. Σημαίνει ΕΝΤΑΣΗ, ΙΔΡΩΤΑ, ΝΕΥΡΟ, ΚΟΤΣΙΑ.

Εάν περιμένεις έξτρα βοήθεια και εξωγενή στήριξη, για να έχεις κίνητρο να προπονηθείς σκληρά, τότε κινείσαι, ήδη, λανθασμένα.

Κανένα συμπλήρωμα διατροφής, ειδικό αξεσουάρ, τέλειο πρόγραμμα, trendy δίαιτα δε θα σου δώσει το «σπρώξιμο» που επιζητάς.

Τα πράγματα είναι απλά. Το θέλεις πολύ; Το κάνεις. Δεν το επιθυμείς σφόδρα; Ψάχνεις για δικαιολογίες και δεκανίκια.

Εάν ψάχνεις για παρέα, για να γυμναστείς, για τον καλύτερο προσωπικό προπονητή να σε καθοδηγήσει, να είσαι πρώτα βέβαιος ότι ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ είσαι ικανός να μεταμορφώσεις το σώμα σου. Γιατί; Γιατί, απλά, το ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΥ!

Όταν επιθυμείς να γυμναστείς σκληρά θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει εκ των προτέρων ότι έχεις τον απαιτούμενο χρόνο για άφθονη ξεκούραση και επαρκή ύπνο. Θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει ότι θα τρως ποιοτική και αυστηρά επιλεγμένη τροφή. Θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει ότι η υπόλοιπη καθημερινότητα σου δεν εξαντλείται σε αγχωτικούς – στρεσογόνους ρυθμούς.

Εάν όλοι οι παραπάνω παράγοντες συνυπάρχουν στη ζωή σου, τότε να είσαι σίγουρος ότι η υπομονή σου και η αφοσίωση σου θα σε ανταμείψουν με απίστευτα αποτελέσματα σε σωματικό, ψυχικό και νοητικό επίπεδο.

Θα είσαι πλέον μέλος της ελίτ του παγκόσμιου αθλούμενου κόσμου (1%) με αυτοπεποίθηση που αντανακλά από απόσταση, με κορμοστασιά οξιάς, με υγεία αξιοζήλευτη και πάνω απ’ όλα με έναν χαρακτήρα γεμάτο θετική ενέργεια, δυναμισμό και αγάπη για δράση και ζωή.

Σου το εύχομαι ολόψυχα, γιατί το δικαιούσαι!

Γυμνάσου Κάθε Μέρα… Take an Action!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ