Το πακέτο των έξι

Οι περισσότεροι που γυμνάζονται εντατικά έχουν ένα κρυφό πόθο. Να αποκτήσουν το αξιοζήλευτο «πακέτο των έξι».

Σε τι αναφέρομαι; Μα φυσικά, στους γραμμωμένους κοιλιακούς!

Δεν υπάρχει πιο ωραία αισθητική εικόνα από ένα σφιχτό, καλλίγραμμο και, αρμονικά, ανεπτυγμένο σώμα, το οποίο διαθέτει ορατούς κοιλιακούς μυς.

Οι αναπτυγμένοι μυϊκά κοιλιακοί είναι αυτοί που χαρίζουν προστασία στα εσωτερικά σπλαχνικά όργανα. Έτσι, όποιος διαθέτει γυμνασμένους μυς στην κοιλιακή χώρα, κινδυνεύει πολύ λιγότερο να προσβληθεί από κοίλες μεσοσπονδυλίων δίσκων, από βουβωνοκήλες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες καθώς, επίσης, και οποιουσδήποτε τραυματισμούς της μέσης.

Η πείρα μου μέσα στα γυμναστήρια μου έδειξε ότι το 50% των ασκουμένων δε γυμνάζει καθόλου αυτή την περιοχή, ενώ το 50% των υπόλοιπων ασκουμένων ασκεί την κοιλιακή χώρα υπερβολικά.

Στο ιντερνέτ, σήμερα, δυστυχώς, «κυκλοφορεί» πολλή απάτη. Όλοι πουλάνε μαγικές δίαιτες, χάπια αδυνατίσματος, ζώνες εφίδρωσης, ηλεκτρόδια νευρομυϊκής διέγερσης, κρέμες λιποδιαλυτικές και διάφορα e- book για γράμμωση κοιλιακών εξπρές μέσα σε 6 εβδομάδες.

Και εσύ είσαι έτοιμος – η, σαν πρόβατο επί σφαγή, να αγοράσεις και να δοκιμάσεις, με οποιοδήποτε κόστος, για γρήγορα αποτελέσματα. Λοιπόν, ένα έχω να σου πω! Γραμμωμένοι κοιλιακοί γρήγορα; Ξέχασε το! Όπως θα έχεις καταλάβει, είμαι εδώ για εσένα. Θέλω να έχεις αποτελέσματα, γιατί αντιλαμβάνομαι το ζήλο σου. Γι’ αυτό θα σου αναφέρω όλη την αλήθεια για το πώς θα μπορέσεις να αποκτήσεις όχι μόνο ορατούς – αισθητικά κοιλιακούς, αλλά και με ποιον τρόπο θα δυναμώσεις την πιο σημαντική περιοχή του σώματος σου.

 Βασικές Προϋποθέσεις για το πακέτο των έξι:

1) Για να έχεις γραμμωμένους κοιλιακούς, θα πρέπει πρώτα να έχεις δυνατούς γυμνασμένους κοιλιακούς.

2) Οι δυνατοί κοιλιακοί αποκτούνται μόνο με πρόσθετη επιβάρυνση (βάρος).

3) Οι δυνατοί κοιλιακοί είναι και, συγχρόνως, λειτουργικοί κοιλιακοί και αποκτώνται ΜΟΝΟ με βασικές ασκήσεις (σκουώτ, άρσεις θανάτου, σκυφτή κωπηλατική, στρατιωτικές πιέσεις, push-press, clean and press, power cleans κ.α.).

4) Κάνε την προπόνηση κοιλιακών ΜΟΝΟ 3 φορές την εβδομάδα (μέρα παρά μέρα).

5) Η προπόνηση των κοιλιακών προηγείται της προπόνησης με βάρη και ακολουθεί την προπόνηση των ραχιαίων.

6) Εάν εκτελείς πάνω από 15 – 25 επαναλήψεις σε κάθε σετ κοιλιακών, θα αποκτήσεις μεν αντοχή στη δύναμη (αερόβια άσκηση), αλλά ποτέ δυνατούς κοιλιακούς.

7) Σταμάτα να κάνεις κοιλιακούς στα μηχανήματα. Χάνεις, απλώς, την ώρα σου.

8) Σταμάτα τα ροκανίσματα, τη ρωμαϊκή καρέκλα και άλλες τεμπέλικες ασκήσεις.

9) Χρησιμοποίησε μόνο δυναμικές ασκήσεις κοιλιακών, όπως: plank, L – sit, Spiderman’s push – ups, divers bomb, sprinter, mountain climb ή ρόδα του πόνου.

10) Το σκουώτ και οι άρσεις θανάτου «χτίζουν» κοιλιακούς πιο αποτελεσματικά από κάθε άλλη άσκηση.

11) Η γράμμωση των κοιλιακών δεν αποκτάται στο γυμναστήριο. Γι’ αυτό σταμάτα να κάνεις 10 σετ των 100 επαναλήψεων. Θα καείς!

12) Για να φανούν οι κοιλιακοί θα πρέπει να χάσεις το επιφανειακό κοιλιακό λίπος

13) Για να χάσεις το επιφανειακό λίπος θα πρέπει να κάνεις διαλειμματική προπόνηση 3 – 5 φορές την εβδομάδα, πρωτεϊνική (κετογονική) διατροφή και να πίνεις άφθονα υγρά.

14) Για να «δείξεις» κοιλιακούς, θα πρέπει να έχεις χαμηλό ποσοστό σωματικού λίπους. Εάν είσαι άντρας, θα πρέπει να έχεις λιγότερο από 10%, ενώ, εάν είσαι γυναίκα, λιγότερο από 17%.

15) Για να συμβούν τα 3 τελευταία, θα πρέπει να θυμάσαι ότι 1kg λίπους = 7500 θερμίδες. Για να χάσεις 1kg λίπος στις 2 εβδομάδες (πράγμα εφικτό και ανώδυνο), θα πρέπει να μειώσεις κατά 500 θερμίδες την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων ή θα πρέπει να ασκείσαι, καθημερινά, με στόχο την κατανάλωση 500 θερμίδων.

  Αυτό που προτείνω ως την πιο ρεαλιστική μέθοδο με σίγουρα και μόνιμα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου είναι τα εξής:

1) Γυμναστική το πρωί με άδειο στομάχι.

2) Μην κάνεις ΠΟΤΕ ΔΙΑΙΤΑ!

3) Το πρώτο γεύμα της ημέρας στις 12:00μ.μ. και το τελευταίο στις 20:00μ.μ. (16 ώρες νηστεία καθημερινά).

4) Ελαχιστοποίησε τους υδατάνθρακες (καθόλου απλά σάκχαρα).

5) Τρώγε πολλή πρωτεΐνη και πολλά λιπαρά.

6) Κάνε interval – Tabata 3 φορές την εβδομάδα και προπόνηση δύναμης 2 φορές την εβδομάδα.

7) Γυμνάσου έξυπνα και σκληρά, φάε σαν άγριος, κοιμήσου σαν πουλάκι – φλώρος (νωρίς).

8) Οραματίσου το στόχο σου, καθημερινά. Είναι θέμα χρόνου.

9) Εμπιστεύσου την καθοδήγηση σου σε εμένα προσωπικά. Μπορώ να σε μεταμορφώσω μέσα σε 6 μήνες

 ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ