Για αυτή την συνταγή θα χρειαστείς:
• 1 ½ φλιτζάνι φύτρα φακής
• 2 φλιτζάνια αμύγδαλα φυτρωμένα
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 2 – 3 καρότα τριμμένα
• ½ φλιτζάνι μαϊντανό
• 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
• 2 κ.σ. χυμός λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC.
2. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα πολυμίξερ (food processor).
3. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Χαμηλώστε το φούρνο στους 45 – 50°C. Πλάστε 9 – 10 μπιφτέκια φακής και τα βάζετε στο φούρνο.
5. Τα “ψήνετε” για 3 – 4 ώρες και κατόπιν τα γυρίζετε από την ανάποδη για 1 – 2 ώρες.
6. Σερβίρονται σε φύλλα μαρουλιού, μαζί με τομάτα ή με μια πολύ ωραία σαλάτα (ωμή ή ατμόβραστη) & ανάμικτα όσπρια.
Καλή σας όρεξη!!!
Μερίδες 1