Για αυτή την συνταγή θα χρειαστείς:
• 2 Καρότα
• 1 μεγάλη Γλυκοπατάτα
• 1 Κρεμμύδι ξερό
• 2 σκελίδες Σκόρδο
• Μια Καρδιά μαρουλιού
• 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή λινέλαιο
• 1 αβοκάντο (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψήστε τη γλυκοπατάτα στο φούρνο στους 180°C.
2. Αφού ξεφλουδίσετε την πατάτα, λιώστε την με ένα πιρούνι (όπως κάνετε τον πουρέ).
3. Τρίψτε το καρότο σε τρίφτη ψιλό, κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
4. Ρίξτε τα πάνω από την γλυκοπατάτα και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
5. Προσθέστε το λάδι.
Εάν θέλετε το συνοδεύετε με φύλλα μαρουλιού και αβοκάντο, τυλίγοντας το μείγμα της γλυκοπατάτας μέσα στα φύλλα.