Για αυτή την συνταγή θα χρειαστείς:
• 100γρ. φυτρωμένα ωμά ρεβίθια
• 100γρ. ρύζι μπασμάτι
• 1 αβοκάντο
• Λίγο κρόκο Κοζάνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ατμοβράζετε τα ρεβίθια για 15 λεπτά.
2. Στη συνέχεια βράζετε το ρύζι για 15 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά σε αναλογία 1 φλιτζάνι ρύζι – 3 φλιτζάνια νερό. Μέσα στο νερό όπου βράζετε το ρύζι ρίξτε και λίγο κρόκο Κοζάνης.
3. Αφού βράσει το ρύζι και τα ρεβίθια, τα ανακατεύετε.
4. Σερβίρονται με ένα πολτοποιημένο αβοκάντο.
Μερίδες 1