Η δυσκολότερη στιγμή για μένα είναι όταν καλούμαι κάθε φορά να παρουσιάσω το βιογραφικό μου. Και αυτό, γιατί μου δίνει την εντύπωση ότι περιαυτολογώ ανούσια για όσους ήδη με γνωρίζουν, τουλάχιστον προσωπικά.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την πορεία μου στο χώρο που αγάπησα και υπηρετώ, προκειμένου να ενημερώσω όσους επισκέπτονται το site αυτό, ότι διαθέτω και την επιστημονική γνώση αλλά, κυρίως, τη βιωματική εμπειρία 30 χρόνων στο χώρο της άσκησης και της διατροφής.

Αθλητική και Ιατρική οικογένεια

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευγνώμων και τυχερός, γιατί γεννήθηκα μέσα σε μια κατά βάση αθλητική και ιατρική οικογένεια. Από την τρυφερή ηλικία των 5 χρόνων μαζί με τον μικρότερο αδερφό μου γαλουχηθήκαμε μέσα στον αθλητισμό. Ο κορυφαίος δάσκαλος και προπονητής στην αθλητική μου καριέρα υπήρξε ο πατέρας μου (ο ίδιος ήταν πρωταθλητής και λέκτορας στο ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ). Έμαθα να αγαπώ το σώμα μου μέσα από την υγιεινή καθημερινή φροντίδα του. Το σκληραγώγησα μέσα από αθλήματα, όπως η ενόργανη γυμναστική, το τένις και το χάντμπολ. Το τελευταίο (χάντμπολ) αποτέλεσε και το μεγαλύτερο σταθμό στην αθλητική διαδρομή μου, με παρουσία πλέον των 15 χρόνων και με κορυφαίες πανελλήνιες διακρίσεις σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο.

Fitness modeling

Η σωματική διάπλαση που απέκτησα από τα χρόνια του πρωταθλητισμού, μέσα από την επίπονη και, μερικές φορές, πέρα από τα όρια προπόνηση, με οδήγησε στο Fitness modeling και το Fitness Athletic.

Ο σωστός και λιτοδίαιτος τρόπος διατροφής ήταν στοιχεία που διδάχτηκα από την ιατρό μητέρα μου. Στα 18 χρόνια μου, ήδη, ήξερα τα πάντα (σχεδόν) για την αθλητική διατροφή. Ήμουν γερός σαν ταύρος και, συνάμα, ιδιαίτερα χαρισματικός, στο να μπορώ να βοηθάω τους άλλους στην επίτευξη των αθλητικών στόχων τους. Θέλοντας να κατοχυρώσω τις γνώσεις μου, αλλά και να τις επεκτείνω, απέκτησα το πτυχίο του καθηγητή Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση πάνω στην αθλητική διατροφή και τη χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής. Ακολούθησε η υποτροφία για Αμερική (την οποία δυστυχώς απέρριψα!) και ένα απίστευτο βιωματικό ταξίδι στο χώρο των γυμναστηρίων και του Photo Modeling.

Personal Training

Έχτισα την εικόνα μου προσεχτικά σε Ελλάδα και εξωτερικό (Γαλλία & Αγγλία) βήμα βήμα. Οι διακρίσεις μου σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο του Fitness Athletic, με οδήγησαν στην ενασχόληση μου αποκλειστικά με το personal training. Αθλητές όλων των αθλημάτων, διάσημοι Έλληνες πρωταθλητές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, μοντέλα, αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι υπήρξαν «θύματα» ( έτσι συνηθίζω να αποκαλώ τους μαθητές μου) της προσωπικής προπόνησης.

Χαίρομαι, πράγματι, σαν παιδί για κάθε μεταμόρφωση στην εικόνα των συνανθρώπων μου στην οποία και εγώ συνεισφέρω προπονητικά ή διατροφικά. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη των πελατών με απογειώνει και συνάμα, μου δίνει ενέργεια και δύναμη να συνεχίζω με περισσότερη διάθεση την αποστολή μου.

Επιχειρηματικότητα

Παράλληλα με το Personal Training, επέκτεινα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα στο χώρο των βιολογικών προϊόντων, με έδρα τις Σέρρες. Αργότερα, ίδρυσα την πρώτη και μεγαλύτερη εταιρεία εισαγωγής και διάθεσης υπερτροφών, καθώς και συμπληρωμάτων διατροφής τρίτης γενιάς, στην Ελλάδα. Στο διάστημα αυτό ανακάλυψα διαφορετικούς τρόπους σίτισης, πέραν από τους κλασικούς. Έγινα vegetarian και στη συνέχεια vegan. Παθιάστηκα. Έγινα ένα με αυτό. Από τότε και μέχρι σήμερα, συνεχίζω να ανακαλύπτω, μέσα από έρευνες, πόσο εκπληκτικά δυνατός είναι ο άνθρωπος. Ακολούθησα ό,τι πιο extreme στο χώρο της φυτοφαγίας, με αλλεπάλληλες φρουτοφαγίες, νηστειοθεραπείες (νηστεία μόνο με νερό), ξηρασίες (νηστεία χωρίς φαγητό και νερό), χυμοθεραπείες και πολλά άλλα.

Η βάση της υγείας

Χάνοντας και τους δύο γονείς μου από Καρκίνο, ασχολήθηκα και ερεύνησα περαιτέρω τα αίτια και τους εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας του. Κατόπιν, έγινα ωμοφάγος για 5 χρόνια. Μια εμπειρία που αποτέλεσε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ένα μονοπάτι σκληρό με πολλές ευκαιρίες, ευεργεσία για κάποιους, μυστήριο και παγίδα για κάποιους άλλους.

Ζωντανή Ενζυματική Διατροφή. Αυτή είναι, πλέον, η βάση της υγείας.

Νέο – Ιπποκρατική Επιστήμη

Μετά από χρόνια εντατικών σπουδών πάνω στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσικοπαθητικής – Naturopathic Medicine (Φυσική Υγιεινή), απέκτησα το πτυχίο του Φυσικοπαθητικού με ειδικότητα Φυσικοπαθητική Διατροφολογία.

Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα, ολοκληρώνοντας το τρίπτυχο Σώμα, Ψυχή, Πνεύμα. Υπηρετώ, πλέον, έναν τομέα στον οποίο πάντα πίστευα ότι είχα κλίση από παιδί. Τώρα πλέον έχοντας και την επαγγελματική κατοχύρωση, μπορώ να πορευτώ με τη συνείδηση μου ήσυχη ασκώντας και επίσημα την Νέο – Ιπποκρατική Επιστήμη (Δεν αναλαμβάνω πλέον Ασθενείς: Διάβασε περισσότερα…).

Αγαπώ και τιμώ ιδιαίτερα το λειτούργημα που υπηρετώ και αισθάνομαι ιδιαίτερα ευγνώμων για το χάρισμα που έλαβα από το δημιουργό μου.

Μετά από 30 χρόνια πορείας στο χώρο της υγείας, παθιάζομαι ακόμη, όπως και όταν πρωτοξεκίνησα.

 

Μαρινάκης Σπάρτακος

Φυσικοπαθητικός (N.D.)

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Personal Trainer

Συγγραφέας

 

Τα 10 Μυστικά Λιποδιάλυσης

Γιατί δεν Χάνεις Βάρος

Βάλε το email σου και κατέβασε τον οδηγό δωρεάν